
I "Tina på besök" gjorde hon långsamt tillagat kött i ugnen, Pulled Pork som ni ser på bilden. Men jag använde älg istället. Det blev jättegott! Köttet bara föll isär av sig självt. Underbart. Och så sjukt enkelt. Det tog 5min att förbereda, sen skjuts in i ugnen på 110 grader i 9 timmar. Klart!
Man tar alltså upp sin köttbit ur frysen på kvällen (för det finns alltid en gömd stor stek där som man inte vet vad man ska göra av), följande morgon läggs den i stekgryta och såsen hälls på, in i ugnen och så är det klart när man kommer hem från jobbet. Det där med 9 timmar är nog lite relativt.
Vi hade guacamole och bröd till istället för allt avancerat hon hade. Johan åt så han fortfarande är mätt nu morgonen efter... Men det kan nog va så att det blir ännu bättre med just fläskkött. Kanske inte godare, men saftigare. Älg är ju så extremt magert.
Jag kan iaf verkligen rekommendera rätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar