torsdag 19 februari 2009

Tbax på jobb

Räddaren i nöden. Men han har tappat i kraft...

Då var man tillbaka igen på jobbet då. Jag hoppas att jag kommer klara mig nu, med lite hjälp om inte annat. Jag förstår inte, de där pillren man äter som alla innehåller 20 mg omperazol, de hjälper inte längre som de brukar. Förr räckte det att man tog en tablett en dag, så var det över. Sen tog man en nästa dag för att va på den säkra sidan också. Nu funkar det inte! Jag tog en i söndagskväll - hjälpte inte, tog en i måndagskväll - hjälpte inte, tog en tisdag morgon+kväll - hjälpte inte, tog en onsdag morgon+middag+kväll - kändes mycket bättre men inte helt bra, tog en i morse oxå - det känns som att det fortfarande ligger och lurar.
Dessutom äter jag såklart tråkigt rätt; fil/youghurt och kokt "smaklös" mat... :o( Tråkigt, det är vad det är! Men det går ju åt rätt håll nu iaf. Kan nog börja med att hålla mig till den rekommenderade maxdosen nu, 1/dygn.
Varför går jag inte till läkaren? De kan ändå inte göra nåt. Man får bara exakt samma piller som nu är receptfria på apoteket, inget annat. Jag har varit inne för det iaf tre gånger, när det varit som värst, men som sagt, inget annat görs...
Man borde kanske ha lärt sig nu, efter 15 år...! Och jag försöker verkligen. Fast det är nästan så att jag tror att ju bättre jag "sköter mig" (ur magkatarrens synvinkel) desto mindre tål jag, framförallt matmässigt. Snart måste man väl bli vegetarian! :o(

2 kommentarer:

Oslotjejen sa...

När jag fick det på recept så fick jag instruktionen att ta två på morgonen och två på kvällen, men det var efter läkarens ordination. Och då hjälpte det! Men kolla med läkaren först om du ska ta högre dos än vad som anges när man köper den själv. Magkatarr är hemskt! Jag lider med dig!

Marianne sa...

Usch! Stackare! Inte kul med magkatarr. Efter 15 år har du väl provat allt som finns, så, men har du provat Zantac? Kanske det är bra att byta medel ibland för att liksom få tillbaka verkningarna?

Hoppas du blir helt av med eländet. Har de förresten tagit prov för att se så att du inte har de där magsårsbakterierna, heliobacter har jag för mig att de heter? I så fall hjälper en kur antibiotika och sedan är du av med eländet.