fredag 24 april 2009

Färsk sparris


Vi mellanlandade som bekant i Munchen. Där av vi kokt färsk sparris med Hollandaissås. Så otroligt gott! Kanske inte som pilgrimsmusslorna, men ändå... Ett gott vin till och den tunga dagen var som bortblåst. :-) Nu satte vi oss precis på planet till Kastrup. Jag vill inte säga för mycket, men nu verkar allt gå vägen och vi kommer hem i tid. Det har varit fantastiska dagar och jag kan knappt bärga mig till nästa helg... B-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mums, färsk sparris med hollandaisesås - det låter sååå gott! Överlag är man inte mycket för såser i det här landet / USA. Man kan inte få en hederlig bearnaisesås till sin stek utan det är "steak sauce" i flaska som står på alla bord... Tacka vet jag Europa med sina feta och goda såser ;-)

Fröken Anki sa...

Åhhh, vit sparris! Det är den godaste vårmaten, speciellt med en god Riesling till. Saknar verkligen den sparrisen, har inte lyckats hitta den här. :( Även om jag vet att den godaste finns i Tyskland så skulle det vara kul att kunna laga det här också. Undrar varför den inte finns? Dom har ju massor av grön sparris!

Inte så tokigt att mellanlanda när man kan få en sån god lunch! Heja Tyskland.

Ha en fin vecka!
kram

Cosmopolitan sa...

petchie: Jo, jag vet. Under mitt år i sydamerika var det inte mycket jag saknade, förutom svensk mjölk, filmjölk och gräddigt såser...
Och detta var alldeles underbart gott!

Fröken Anki: Jo, det är onekligen bland det godaste man kan äta vid den här årstiden. Och precis som du säger, en god Riesling till blir allt fulländat.
Grön sparris är inte så pjåkigt det heller, grillad med lite parmesan på. :o9 Konstigt dock att de inte ens verkar ha vit...
Hörde att du kommer till Sverige/Norge i början på juni. Jag är ju i Oslo då, så vem vet, kanske i syns?
kram