torsdag 4 november 2010

Oslo


Nu är jag äntligen på flygtåget in till Oslo. Det har varit en lång resa...

Började som det skulle i Ronneby och vi kom på flyget. När vi väl satt där säger de: "Det är tydligen många flygledare sjuka idag, så vi måste va färre flyg i luften samtidigt. Detta gör att vi får vänta en halvtimma med att lyfta... Detta kommer troligtvis påverka alla andra flyg oxå." Inte det man vill höra. Men, vi kom oss iväg som utlovat. Och mycket riktigt, flyger till Oslo var oxå 30 min försenat... När vi ändå väl var i luften och hade kanske en kvart kvar av flygresan säger de: "Vi har nu fått reda på att vi måste köa för att landa, så kommer cirkulera en stund. Vi beräknar landa ca.15 min efter utlovad tid." Jaha, så hittills sammanlagt 45 min sen. Men ner kom vi såklart. Var mitt bagage med?? Neejdå. Trots att jag suttit och väntat en timme på Arlanda, så kunde de inte få med bagaget! Vi var 5-6st som inte fick vårt bagage... Det skulle komma till Gardemoen ikväll men blir inte utkört förrän imorn... Jag blir så trött. Missade precis flygtåget 20.36 och fick vänta nästan 20 min på nästa... Nu vill jag bara va framme!!

3 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Ha så kul i Oslo! Hoppas att ni får en toppenhelg.
Kram

Anonym sa...

Är det sant att de sa att "det var många flygledare sjuka idag"?
Jag jobbar som flygledare på kontrollcentralen vid Arlanda, ATCC Stockholm. Vi sköter i stort sett all trafik norr om Jönköping.
Vi är för tillfället kraftigt underbemannade och jobbar väldigt mycket övertid. Då och då finns det helt enkelt inga flygledare som är tillgängliga, dvs alla jobbar, har semester eller har sin obligatoriska veckovila. Då drabbas flygtrafiken av förseningar eftersom vi då måste begränsa antalet samtidiga flyg i luften.

Det är tråkigt att du som resenär inte får korrekt information från flygbolaget.

Cosmopolitan sa...

Fröken Anki: Vi hade en grym helg! :-) Synd du inte kunde komma...

Anonym: Jo, det är sant. De sa exakt så, att det var många sjuka. Det var på flyget som skulle gått 16:25 från Ronneby till Sthlm i torsdags. På sätt och vis förstår jag dom, inga passagerare vill få höra att flygledarna är underbemannade och överbelastade... Men ni har det säkert inte lätt.