fredag 17 juni 2011

7,5-v.kontroll


Igår var vi, som sagt, på BVC på 7,5-v.kontroll. Varför de har en rutinkontroll på något så ojämnt som 7,5v förstår jag inte, men det var en läkarkontroll. Läkaren kollade höfterna, tittade i öronen och ögonen, klämde på magen (då blev Påsen jättearg), kollade så att hon kan öppna händerna själv, Påsen fick ligga på mage och visade att hon utan problem håller upp huvudet själv och det var nåt mer hon skulle kolla då när Påsen låg på mage men det tillät inte Påsen. En liten tjej med mycket stark egen vilja. Undrar vad hon fått det ifrån... ;-) Vet att jag sagt någon gång under graviditeten: två stora egon ska ha barn, undrar vad det blir... En Påsen blir det. :-)

Som vanligt vägdes och mättes det. Huvudomkretsen är nu 39cm, hon är 57cm lång och väger nu 5030g!! :-) Nu får hon snart sluta växa tycker jag... ;-) Men, iom detta ligger hon nu spot on på medelkurvan. Vår lilla prinsessa bevisar återigen att hon är perfekt på alla sätt... :-)

Till detta besök hade jag planerat lite annorlunda. För det första joggade jag med vagnen till BVC. Det är ca.3,5km dit och tog mig 23min med vagnen. Helt ok anser jag med tanke på min obefintliga kondition... Gav mig av i god tid för att hinna amma på plats innan undersökningen. Detta endast för att jag hoppades på att hon skulle få magont under undersökningen. Mycket riktigt. När läkaren klämde på magen satte det igång hela cirkusen. De förstod vad jag menat när jag tidigare försökt förklara. Vår oro kommer inte från att hon skriker massor med timmar i rad eller att vi inte får sova, för så är det inte, utan av att hon kämpar, trycker och har ont konstant under hela sin vakna tid. Dessutom är det som värst strax efter att hon ätit och som allra mest kvällstid. Vi tycker så synd om henne och det blir bara värre och värre för varje vecka... Men de har inga mirakelmedel. Jag ska fr.o.m. idag äta en mjölkfri kost. Tror inte det spelar någon roll, men skulle det hjälpa offrar jag mig mer än gärna. Annars finns bara akupunktur på Påsen kvar som en sista utväg och det bara kanske hjälper... Vi får se nästa vecka helt enkelt.

2 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Oj, oj! Stackars liten! Hoppas den mjölkfria kosten hjälper. Vår tjej hade massor av problem med magen när hon var spädis. Då hjälpte Minifomdroppar lite.
Väldigt duktigt att jogga efter bara 7,5 vecka! Härligt att du mår så bra i kroppen.
Jag letar och letar här på bloggen efter en ledtråd till att ni kallar hene Påsen ;)

Anna, Fair and True sa...

Undrar också vad Påsen kommer ifrån! Det där med 7,5-veckaskontroll, det råkade väl bara bli just då? Vi hade t ex tvåmånaderskontroll vid sex veckor.