söndag 21 november 2010

Brysselhelg

Jag hade en helg i Bryssel för lite lugn och ro och allmän skön egentid. Kan berätta lite.
Kom till hotellet på fredagskvällen för att bli mött av den största och härligaste säng i historien! Ok, kanska inte riktigt, men den är stor och väldigt skön. En bra början.
Såklart tog jag en sovmorgon och sedan började jag min Bryssel-sight-seeing som snälla Petra föreslagit mig. Tunnelbana till Port de Namur och följa Chaussée d'Ixelles söderut. Såklart gick jag åt fel håll och hamnade på Place Royal.
Vet inte om detta är riktigt konst i min stil. Känns dock typiskt Brysselskt, har jag fel?
Bara något kvarter bort på väg tillbaka åt rätt håll såg jag nedanstående sköna konstverk. Betydligt mer min stil... :o)
Jag fortsatte in på riktiga Chaussée d'Ixselles och fönstershoppade massor. Hittade en perfekt barnvagn på Prémaman som jag såklart inte kan köpa... Någonstans på vägen hittade jag oxå Jimmie Åkessons skräckaffär, hallalslakteriet Himi. Det fanns så mycket gott att köpa där inne, men det är inget jag kan plocka med. Trist.
Gick vidare bort till Rue de Bailli och strosade bland affärerna där. Började bli trött i höfter och rygg, så det var dax att börja tänka på att ta sig tillbaka. Äta nåt behövde jag ju göra oxå. Det finns bara ett ställe jag går till och äter när jag är ensam, Mer du Nord vid Place St. Chaterine. Skönt man kunde ta metron dit.
Som ni ser var det precis som vanligt, fullsmockat med folk. Men jag trängde in mig på en plats och åt fantastiska pilgrimsmusslor. Det finns ett likadant ställe mittemot där det oftast är lite mindre folk, men även det stället var smockfullt. Man kan inte säga att man varit i Bryssel om man inte ätit på något av dessa ställen. Så otroligt trevligt, snabbt och enkelt. Kanske inte så väldigt billigt dock...
Snett mitt emot fanns en affär med en hel drös av olika svampsorter. Flera har jag aldrig sett förut. Så fantastiskt gott ut, men inte heller det är något jag kan plocka hem...Kom mig väl tbax till hotellet tillslut och orkade inte så mycket mer efter dagens strapatser.
Idag hade jag ju min blind date. Tog metron till Vanderkindere i området Ixelles. Där mötte Petra upp och vi promenerade till ett brunchställe hon hittat. Först var jag lite nervös, skulle man ha något att prata om? Det visade sig inte vara några problem alls. Man har ju trots allt lite koll på varandra sen innan genom bloggarna och det var jättetrevligt. Jag fick sen följa med hem till dom, träffa hennes man och se lägenheten. En liten men mycket trevlig lägenhet. Vi for sen till Svenska Kyrkan för att gå på deras lilla julmarknad. Träffade flera kompisar till dom och hade allmänt mysigt med glögg, pepparkakor, skinksmörgås och annat juligt. Såklart tog vi lotter och jag vann en liten mjukisren och så andra-priset, en tavla...
Hur ska jag få den med hem?! Men den var rätt fin faktiskt, färgerna passar bra med tidigare tavlor vi har, tror jag... Så på nåt sätt får jag tråckla hem den. Det var en fantastiskt trevlig dag men massor av trevliga människor. Petra hoppas jag såklart på att kunna träffa igen.
Nedan ser ni ett hus som målades av en lärling till Horta. Otroligt vackert!
På hotellet spilldes ingen tid, jag la mig direkt i badkaret, i en timma! Så otroligt skönt! Men sen var jag hungrig. plockade på mig för att gå ut och hitta något snabbt att äta. Visste att en hamburgerrestaurang låg inte så långt bort. Men, redan i lobbybaren såg jag två kända ansikten som jag var tvungen att hälsa på. De skulle strax oxå äta, fast på hotellet, så jag blev bjuden oxå. Lysande! Så istället för hamburgare blev det (igen) pilgrumsmusslor först, sen "roasted pork" och tillsist bakat äpple. Riktig lyx. :o)
Var uppe på rummet igen vid 22-tiden. Då ringde en annan som precis kommit till hotellet och vill träffas och ta en drink. Jag hade inte hjärta att säga nej, så det var bara att få på sig kläderna igen och knalla ner. Kom tbax upp på rummet precis före midnatt, så nu är det hög tid att sova. Jag är dessutom lite förkyld och behöver så mycket sömn jag kan få...
Att jag är gravid har dock hittills bara varit till allas förtjusning, iaf vad de visat utåt. Men vem ska nu dricka champagne?? Det är den stora frågan... ;o)

1 kommentar:

Petchie75 sa...

Men inte hade du behovt vara nervos ;-) O och jag har en tendens att prata alldeles for mycket, ha ha! Men du var ju lika pratglad sa det var verkligen en jattetrevlig sondag tillsammans!!
Och jag ar fortfarande lite avis pa att du vann tva priser pa tombolan, hi hi. Jattekul att du hade trevligt med oss och allt lost folk som vi umgicks med igar.
KRAM och ses imorgon igen!