onsdag 6 april 2011

Fullt upp hemma


Ny vecka, äntligen ledig på riktigt och fullt upp hemma. Som jag berättade var jag på IKEA i fredags och inhandlade "lite" grejer. Denna vecka har jag tagit tag i det stora projektet Utrensning. I tre dagar nu har jag slängt, sorterat och organiserat allt som finns i stora bokhyllan. Idag har jag dessutom skruvat ihop insatser till den så vi får spegelskåp och lådor i den. Men innan jag fyller upp dessa insatser med det som ska va där, får Johan godkänna placeringen, skruva fast dom i bokhyllan och justera dörrarna så de blir någorlunda raka. Så imorgon räknar jag med att va helt klar med hela alltet. Sen är det skrivbordet i vardagsrummet som ska rensas av och slängas ut. Då hoppas jag att Johan ser att vi visst får plats med min amningsfotölj där skrivbordet stått. Till helgen får Johan dessutom hjälpa mig skruva ihop spjälsängen och sänglådan till den. Då kan jag äntligen bädda fint åt Pyret! :-) Just det, får inte glömma tvätta lite grejer till den imorn oxå... Imorgon ska jag dessutom klippa mig och äta lunch på stan med en väninna som jobbar inne i stan. Ska bli trevligt. Komma ut lite. Undrar om jag orkar gå fram och tillbax...?

Man kan ju tro att när jag jobbar så här hemma så borde det hända något i magen. Men inte... Visst, när jag kånkar runt och tar i som mest så spänner magen sig och drar ihop sig lite, men mer än så är det verkligen inte. Så fort jag vilar blir det kolugnt... Jag tror inte det blir någon bebis förrän till midsommar...

Just det, var hos barnmorskan igår igen. Allt ser väldigt bra ut. Blodtryck normalt, hjärtljud starkt och stabilt på 135, magen växer enligt kurvan, jag har fortfarande bara gått upp 5kg och hon tyckte att jag strålade när jag kom. Såklart, jag är ju ledig! :-) Jag frågade vad hon trodde om storleken på Pyret. "Den har gott om plats..." sa hon, "...så den blir inte på nåt sätt stor. Absolut inte över 4kg om du inte går över länge." Låter betryggande. Den får se till att titta ut ungefär 15-20 april, det vore perfekt.

Nej, nu ska jag plocka bort allt jag tillfälligt lagt i sängen och dammsuga av innan Johan kommer hem. Tur att man förberett mat som står och kan puttra i evighet på spisen. Idag blir det totalt hemmagjord ärtsoppa. :-9

2 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Jösses vad du boar! :)
Men det är kul också, glöm inte att vila dock för du kommer behöva orken. Jag lovar!

Verkar som det mesta ändå börjar vara iordning nu för den lill* att komma. Smart drag att köpa en amningsfåtölj. Vi har inte det så jag sitter i soffan på dagen och i sängen på kvällen och natten. Soffan funkar ju bra för då sitter man lite bättre. Att sitta på sängkanten är lite så där. Det funkar men man blir trött i ryggen (jag ligger inte ner för jag är rädd att somna och rulla över bebisen). Så säg det till Johan att det är värt det med fåtöljen, om han inte redan kommit på det. Dessutom blir det förmodligen lite lugnare sömn för den som ligger kvar om man sätter sig i stolen istället.

Ett annat tips som jag bara måste ge er. Ert skötbord ser jättefint ut och toppen att det är en hel vägg på båda sidor om bebisen så den inte rullar. Men TÄNK PÅ att ni står i skottlinjen! Av erfarenhet vet vi nu att både det ena och det andra kan komma med raketfart. Speciellt nr 2! Och vi har ändå skötbordet så att vi står på sidan om E. Vi har t ex fått städa badkaret och väggen bredvid skötbordet några gånger nu efter blöjbyten. Och väggen är typ en meter bort! Tänkte bara säga det, så att ni är beredda. Oömma kläder eller blöjbytesrock! ;)

Skönt att allt ser bra ut, och hoppas att du inte behöver gå över så länge. Fast med den takt du grejar hemma så borde den komma snart. Lycka till, vi håller tummarna för att allt ska gå bra.

Kram kram

Cosmopolitan sa...

Hahaha!! Tack för tipset. Vi har ju inte så mycket att välja på, om vi inte vill ha skötbordet i sovrummet, vilket är helt uteslutet. Framförallt med tanke på vad du just berättat. Nej, det får bli att offra ett förkläde för detta syfte...

Annars boar jag på förfullt. Räknar som sagt med att va klar iom denna vecka, sen är det vila som gäller. Det lär inte hända någoot före dess, det är jag stensäker på. Men nästa helg så får det gärna börja... Kan man skicka en vräkningsorder på det??

Hoppas allt är bra med er. Var längesen jag var inne hos dig nu. Ska ta mig en kik senare idag och se hur det går för er.